
جشنواره سیوهفتم فیلم کوتاه تهران در یک نگاه
هنروتجربه: بخش نمایش فیلمهای سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دو شکل آنلاین و حضوری از ۱ تا ۵ بهمنماه ۹۹ در پردیس سینمایی ایران مال برگزار میشود. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی، ششم بهمن با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان میدهد. داستان جشنواره فیلم کوتاه سیو هفتم اما از چند ماه پیش آغاز شد.
نشستهای تخصصی«۳۷-۲۰»
جشنواره سیو هفتم فیلم کوتاه تهران،همانند دیگر رویدادهای سینمایی در ایران و جهان به دلیل پاندمی کرونا دستخوش تغییراتی شد.این جشنواره هرسال در آبان ماه با حضور و همراهی سینماگران کوتاه برگزار میشد اما با توجه به شیوع بیماری کرونا و تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی مراکز فرهنگی از جمله سینما، این رویداد هنری نیز امکان برپایی و نمایش آثار را نداشت،بنابراین با وجود اعلام اسامی فیلمهای شرکت کننده در بخشهای مختلف امکان برگزاری این جشنواره به صورت فیزیکی میسر نشد. هرچند پیش از این وعده داده شده بود که این جشنواره از هفتم تا سیزدهم آبان ماه برگزار میشود اما با قوتگیری کرونا، نمایشهای عمومی آن به تعویق افتاد تا در تاریخی دیگر و در روزهای کمرمقتر شدن کرونا برگزار شود به این ترتیب جشنواره سیوهفتم فیلم کوتاه تهران، از هفتم آبان ماه کار خود را با برپایی نشستها در فضاهای مجازی آغاز کرد و طی ۱۰ شب نشستهای تخصصی«۳۷-۲۰»، با حضور مدرسان ایرانی و بینالمللی در بستر نت برگزار شد. نکته حائز اهمیت در این دوره از کارگاهها این بود که دیگر نیازی به نامنویسی و پرداخت هزینه برای شرکت در آنها نبود و مخاطبان ایران به صورت رایگان از کلاسهای اساتید ایرانی و خارجی استفاده کردند. برگزاری رایگان این نشستها مورد استقبال اهالی و علاقهمندان سینمای کوتاه قرار گرفت و در نهایت ۲۰ نشست تخصصی با حضور ۲۱ استاد ایرانی و بینالمللی در این بخش برگزار شد و مجموع هزار و ۹۲۰ دقیقه محتوای آموزشی تولید و بیش از ۳۳ هزار بازدید به ثبت رسید. رکورد بیشترین میزان بازدید، با نشست تخصصی «انتقال تجربه» داریوش خنجی فیلمبردار ایرانیالاصل سینمای جهان شکسته شد.
اکران آنلاین و حضوری
در شرایطی که کرونا تعطیلی چند ماهه و مکرر مراکز فرهنگی و سالنهای سینما را طی ۱۰ ماه گذشته در پی داشتهاست،اکران آنلاین به عنوان راه چارهای برای ادامه حیات سینما و برقراری ارتباط با مخاطبان در نظر گرفته میشود.اما بحث امنیت این بستر ارتباطی و قاچاق آثار و کپیهای غیرقانونی نکتهای است که موجب برخورد محتاطانه با این امکان میشود.
جشنواره فیلم کوتاه تهران در مورد اکران آنلاین یا فیزیکی همه فیلمهای پذیرفته شده، در ابتدا اعلام کرده بود که فیلمهای ایرانی این رویداد به دلیل ناتوانی پلتفرمها در صیانت از آثار و امکان قاچاق آنها، به صورت اینترنتی اکران نمیشوند و تنها راه نمایششان، اکران به صورت فیزیکی با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی به موازات شرایط موجود است اما در ادامه قرار شد تا این جشنواره به صورت ترکیبی از نمایش آنلاین و حضوری برگزار شود. آثار راهیافته به جشنواره سیوهفتم در دو بخش آنلاین که شامل بخشی از فیلمهای کوتاه با اعلام تمایل و رضایت صاحبان این آثار و بخش حضوری شامل تمامی آثار راهیافته، با ۲۵ درصد ظرفیت سالنها و رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتهای حفظ سلامتی در پردیس سینمایی ایران مال به نمایش در میآیند.
فیلمهای بخش مسابقه بینالملل و آثار بخش مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که با رضایت فیلمسازانشان انتخاب شدهاند، در سامانههای برخط هاشور (خانه جشنواره)، ودیو و تیوال در ایام برگزاری این رویداد نمایش داده میشوند و قیمت بلیت هر فیلم برای عموم مردم ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است. فیلمهای هر روز جشنواره طبق جدول نمایش از ساعت ۱۰ صبح هر روز در خانه جشنواره و سایر سامانهها بارگذاری شده و برای مهمانان جشنواره تا پایان رویداد و برای سایر مخاطبان تا ساعت ۲۴ همان روز قابل دسترسی است. همچنین نمایشگاه مجازی «کتاب و سینما» با همکاری سایت بوفه کتاب در ایام برگزاری این رویداد برگزار میشود و تمامی آثار منتشر شده توسط انجمن سینمای جوانان ایران به همراه سایر کتب سینمایی با در نظر گرفتن تسهیلاتی همچون تخفیف ویژه در اختیار عموم قرار خواهند گرفت.
سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ششم بهمن ماه با برگزاری اختتامیه و اعلام نام برندگان توسط هیات داوری این رویداد محمدمهدی عسگرپور، محمدرضا دلپاک، ناصر صفاریان، اسماعیل منصف، بهرام توکلی، روح الله حجازی، رقیه توکلی، اشکان رهگذر و حمیدرضا لطفیان به کار خود پایان میدهد.