
سومین روز جشنواره فیلم کوتاه
وقتی تنور جشنواره داغتر میشود
هنروتجربه: احمد مسجدجامعی،محمدمهدی عسگرپور، محمدمهدی طباطبایینژاد، و… روز سوم جشنواره فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی ایران مال حضور یافتند.
به گزارش سایت هنروتجربه، جمعه سوم بهمن ماه و در سومین روز اکران فیلمهای کوتاه راهیافته به جشنواره سیوهفتم، ۹ سالن پردیس سینمایی ایرانمال میزبان علاقمندان سینمای کوتاه بود و فیلمهای کوتاه بخش ملی، بینالملل، تجربی و مستند و داستانی بر روی پرده رفت. روز سوم جشنواره را میتوان شلوغترین روز نمایش فیلمها نامید که تنور جشنواره فیلم کوتاه تهران را داغتر از قبل کرد. سالنهای نمایش با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سانسهای روز جمعه جمعیت زیادی را میزبان بودند. در این روز، فیلمهای «گوشت تلخ»، «سی تومن نقد»، «سفید پوش» و «اسب سفید بالدار» از جمله فیلمهایی بودند که بیشتر مورد توجه مخاطبان واقع شدند. مهرشاد مخبر که با فیلم ۱۲ دقیقهای «ناطق» در این دوره از جشنواره حضور دارد، درباره میزان استقبال مخاطبان از فیلمها و شرایط اکران نمایش فیزیکی به خبرنگار هنروتجربه گفت: «رعایت پروتکلهای بهداشتی در سالنهای سینما به خوبی اجرا میشود و از مدیران جشنواره که امکان نمایش آثار را برای تماشاگران فراهم کردند باید تشکر کرد. از جشنواره فیلم کوتاه تهران به شدت راضی هستم و تصور نمیکردم که در این شرایط با نظم بالا و طبق زمانبندی فیلمها اکران شوند. فیلم کوتاه قابلیت جذب طیف وسیعی از مخاطبان را دارد و جشنواره بستر مناسبی را هم برای علاقهمندان و هم فیلمسازان فراهم کرده است. خوشحالم که مردم با وجود این شرایط اقبال خوبی به جشنواره و فیلمها نشان دادند».
«گوشت تلخ»: طعمی چشیدنی
«گوشت تلخ» به نویسندگی و کارگردانی فرید حاجی روایتگر زندگی هرمز، آشپز سالخوردهای است که بعد از پایان ساعت کاری، تکههای گوشت گوسفند را زیر شلوار خود پنهان میکند. محمدعلی کریمیمنش بازیگر نقش اصلی در این فیلم یادآور مرحوم لوون هفتوان در فیلم «پرویز» مجید برزگر است. بازیهای خوب، فیلمنامه دقیق و تعلیق و ریتم مناسب فیلم، به خوبی بیننده را با خود همراه میکند. فرید حاجی که سابقه ساخت فیلمهای کوتاهی چون «چرخ»، «ابرانسان» و «خیزران» را در کارنامه خود دارد به خوبی نشان داده پتانسیل بالایی برای تجربه گرایی در عرصه فیلم کوتاه دارد.
«سی تومن نقد»: دزد و پلیس
«سی تومن نقد» به کارگردانی محمدرضا عبدالملکی هم از جمله فیلمهای روز جمعه بود که تماشاگران زیادی را راضی نگه داشت. مهمترین بنمایه داستانی فیلم «سی تومن نقد» را میتوان حرص و طمع انسان عنوان کرد. مراد (بهرام ابراهیمی) دزد خانه همسایهاش را گیر میاندازد و دزد برای حفظ جانش پیشنهاد نصف مبلغ سرقت شده را میدهد و مراد با قبول این پیشنهاد در مخمصه میافتد. «سی تومن نقد» از میان ۱۰ فیلمنامه حمایت شده از سوی انجمن سینمای جوانان ایران و بنیاد بینالمللی امام رضا علیهالسلام ساخته شده است.
محمد مهدی عسگرپور:
این جشنواره محل کشف و بروز بسیاری از استعدادها است
در روز سوم برگزاری جشنواره، محمد مهدی عسگرپور، عضو هیات داوران جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و دبیر سی و نهمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حاشیه حضور در پردیس سینمایی ایران مال گفت: « این جشنواره به هر حال محل کشف و بروز بسیاری از استعدادها است. میزانی است برای سینمای حرفهای و برخی از جریانهای فیلمسازی وابسته به یک سفارش. ما در این جشنواره با یک جریان مستقل و دارای اصالت مواجه هستیم البته این موضوع در خصوص جشنوارههای فیلم کوتاه دیگر کشورهای دنیا هم صادق است و معمولا رویدادهای سینمایی مربوط به فیلم کوتاه مستقل دنبال میشوند. آمار حیرت انگیزی درباره ساخت فیلم کوتاه در کشور وجود دارد این نشان می دهد در کشوری زندگی می کنیم که فیلمسازی در میان جوانان یک جریان است و این نتیجه قابل قبول و حتی منحصر به فرد است».
محمدمهدی طباطبایینژاد:
فیلم کوتاه یک بیان هنری قوی و موثر است
محمدمهدی طباطبایینژاد هم روز جمعه با حضور در پردیس سینمایی ایران مال به ستاد خبری جشنواره گفت : «شرایط برگزاری جشنواره مهم فیلم کوتاه تهران علیرقم اینکه همه تصورات و نگاه ها به این سمت میرفت که چراغ جشنواره خاموش بماند اما خوشبختانه اکنون در حال برگزاری است و مخاطبان و فیلمسازان در شرایط امنی به لحاظ بهداشتی در آن حضور دارند. معتقدم اگر کسی بخواهد به سینما توجه کند و اگر مدیری می خواهد برای سینما ارزش قائل باشد باید مرکزیت توجه خود را بر سینمای کوتاه معطوف کند، چراکه سینمای کوتاه سینمای آینده است و بچه هایی که در سینمای بلند ایران در جشنوارههای جهانی نام سینمای ایران را پر آوازه کرده اند از پایگاه سینمای کوتاه وارد این عرصه شدهاند».
او اظهار کرد: «فیلم کوتاه یک بیان هنری قوی و موثر است و با توجه به شرایط دنیا و ورود زندگی به فضای مجازی این کوتاه شدن و بیان کوتاه بیشتر مورد توجه خواهد بود، برای همین تاکید دارم که این سینما واجد یک ارزش مهم و سینمای کوتاه معبر مهمی برای سینمای کشور است».
دبیر جشنواره فیلم فجر همچنین گفت: «اکثر افراد سینمایی از شرایط فعلی جشنواره راضی هستند چراکه هم پروتکلها رعایت و هم رضایت صاحبان آثار فراهم آمده است. آن بخشی که متمایل بودند آثارشان در شرایط آنلاین قرار گیرد این اتفاق رخ داده و آنهایی که حضور فیزیکی را انتخاب کردند نیز فیلمهایشان در حال نمایش است».
احمد مسجد جامعی:
عدالت سینمایی با برگزاری نیمه آنلاین
احمد مسجد جامعی هم با حضور در پردیس سینمایی ایران مال در حاشیه برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت: «جشنواره فیلم کوتاه تهران اتفاق مبارکی است. زیرا از جمله پرسابقهترین رویدادهای سینمایی در کشور است. همچنین نام تهران برای این جشنواره انتخاب بسیار درستی است. چراکه اکثر جشنوارههای مهم دنیا نام یک شهر را با خود یدک میکشند که این جشنواره هم مطابق این رویه عمل کردهاست. شرایط امسال به واسطه وجود کرونا خاص است، در این شرایط این جشنواره طبیعتا به سوی برگزاری نیمه آنلاین رفته است و یک عدالت سینمایی ایجاد شده و شاهد شرایطی هستیم که هم کلاسهای آموزشی و هم موضوعات فرهنگی به دست تمام افراد حاضر در کشور میرسد».
او با اشاره به اینکه فیلم کوتاه مصداق بارز کم گفتن و گزیده گفتن است، ادامه داد: «در فیلم کوتاه این که چطور باید در یک زمان کم، حرفی درست را مطرح کرد، اهمیت دارد. فیلمسازان صاحب نام ما از دل جشنواره فیلم کوتاه و سینمای کودکونوجوان به سینمای بلند معرفی میشوند و این دو سینما در واقع پشتوانه سینمای کشور هستند».
ثبت بیش از ۱۳ هزار و ۴۰۰ بازدید از سامانههای نمایش آنلاین
بر اساس اعلام ستاد خبری جشنواره فیلم کوتاه تهران، تا پایان روز سوم بیش از ۱۳ هزار و ۴۰۰ بار در فضای آنلاین فیلمهای کوتاه دیده شدهاند. این آمار تنها مربوط به آثاری است که با موافقت و رضایت صاحبانشان در سامانههای آنلاین جشنواره اکران شدهاند.
نقد و بررسی
در کنار نمایش فیلمها، برنامه زنده اینستاگرامی هنروتجربه که نیما عباسپور اجرای آن را برعهده داشت، در روز سوم میزبان مریم اسمیخانی، نوشین معراجی، مجتبی قاسمی و محسن دروی چهار کارگردان فیلم کوتاه و مهدی ایلبیگی فیلمبردار بود. این گفتوگوها در صفحه اینستاگرام هنروتجربه به آدرس @honarotajrobe قابل دسترسی است.
همچنین نشستهای نقد و بررسی انجمن فیلم کوتاه ایران(ایسفا) در سومین روز از سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با حضور پنج سینماگر پی گرفته شد. امیر سحرخیز، محمدرضا مقدسیان، تییام یابنده، مهرداد شیخان و پوریا جهانشاد فیلمسازان و کارشناسان و منتقدانی بودند که به بررسی و تحلیل فیلمهای حاضر در جدول نمایش روز سوم پرداختند. سید وحید حسینینامی کارگردان سینمای کوتاه میزبان کارشناسان این حوزه بود.