
چهارمین روز جشنواره فیلم کوتاه
امید به فیلمسازان و مخاطبان در سایه کرونا
هنروتجربه- سعید حضرتی:محمد حمیدیمقدم، مرتضی قاسمی، مسعود فروتن و …روز چهارم جشنواره فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی ایران مال حضور یافتند.
به گزارش سایت هنروتجربه، چهارمین روز از برگزاری جشنواره فیلم فجر در حالی پیگیری شد که سالنهای سینما شاهد استقبال زیادی از سوی علاقهمندان بود. فیلمهای «تهاتر» ساخته زیبا کرمعلی و عماد آراد، «سی تومن نقد» محمدرضا عبدالملکی، «گیزلین» علیرضا سلمانپور، «آدمیزاد» به کارگردانی آرش مشورت و «سفید پوش» ساخته رضا فهیمی مورد استقبال بیشتر مخاطبان قرار گرفتند. در باکس بینالملل فیلمهای کوتاه که در ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ دقیقه و در سالن شماره سه اکران شده بود، مخاطبان زیادی حضور داشتند. این سانس شامل فیلمهای دیدنی «نینا» به کارگردانی هریستو سیمونوف از کشور بلغارستان، «بازگشت» ساخته چارلی کوکا از فرانسه، «آخرین شکارچیان سر» روبرتو نیدو، آندره آلارکنی از ایتالیا، «شیفت شب» ساخته آلبین ویلدن و «صیاد مروارید» ساخته مارگارت دنیلسن از دانمارک بود.
علیرضا سلمانپور که با فیلم کوتاه ۱۵ دقیقهای «گیزلین» در سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته، با اشاره به جسارت و توانمندی برگزارکنندگان این جشنواره به خبرنگار هنروتجربه گفت: «باید از مدیریت و تمامی دوستانی که در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره تلاش کردند قدردانی کرد. با این حرکت فرهنگی مهم در سایه کرونا، به همه ما ثابت شد که میتوان با رعایت نکات بهداشتی جشنوارهای در حد و اندازه بینالمللی را به صورت فیزیکی و آنلاین برگزار کرد. فیلم کوتاه پیشرو سینمای ایران است و منقطع نشدن ارتباط تماشاگران با آن، امید فیلمسازان عرصه کوتاه را دوچندان کرد. فیلم کوتاه با قدرت به مسیر خود ادامه میدهد و استقبال مردم در این روزهای پرخطر بینظیر است».
«نینا»:پیش به سوی آزادی
یکی از فیلمهای دیدنی روز چهارم جشنواره، «نینا» از کشور بلغارستان بود. این فیلم کوتاه ۱۹ دقیقهای به کارگردانی هریستو سیمونوف کارگردان نامآشنای بلغاری، روایتگر دختر جیببر ۱۳ سالهای است که در تلاش برای سرقتی دستگیر میشود و در ادامه به دنبال راهی برای رهایی است. این فیلم کوتاه برداشتی مدرن از میراث «الیور تویست» چارلز دیکنز است که شخصیت اصلی داستان، به دنبال راه نجات در دنیای بیرحم میگردد. فیلمهای داستانی کوتاه سیمونوف در جشنوارههای بینالمللی بسیاری از جمله تسالونیکی، وین، درسدن، بیلبائو و … نمایش داده شده و جایزههای زیادی هم کسب کرده است. اولیم فیلم کوتاه او به نام «پسر»/The Son در سال ۲۰۱۵ ، برنده جایزه اصلی جشنواره کوتبوس، بهترین فیلم کوتاه بلغارستان در جوایز آکادمی فیلم بلغارستان و ۱۵ جایزه دیگر شد. سیمونوف در حال حاضر مشغول کار بر روی اولین فیلم بلند خود است.
«آدمیزاد»:جای مردان سیاست بنشانید درخت
فیلم ۹ دقیقهای «آدمیزاد» به کارگردانی آرش مشورت و با بازی دیدنی حمیدرضا پگاه، از جمله فیلمهای مورد توجه مخاطبان در روز چهارم جشنواره بود. آرش مشورت که از سال ۸۴ به صورت حرفهای مشغول فیلمسازی است، این فیلم را واکنشی موجز به شرایط جهان معاصر عنوان میکند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «مردی به جنگل میرود. در حالیکه باید برای شرکت در جلسهای مهم به شهر بازگردد…»
مرتضی قاسمی:
برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران اتفاق خوشایندی است
مرتضی قاسمی، قائم مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با حضور در این رویداد سینمایی بیان کرد: «برگزاری این جشنواره در زمانی که ویروس کرونا باعث شد بسیاری از فعالیت های فرهنگی هنری مسکوت بماند، اتفاق خوشآیندی است. در زمانی که پیامها هر چه خلاصهتر و گزیدهتر باشند، تاثیر بیشتری دارند، سینمای کوتاه میتواند مهمتر از قبل جلوه کند. این سینما دقت افراد را ارتقا میدهد. فیلم کوتاه با تمرکز بیشتری دیده میشود، در کل این جشنواره کمک خواهد کرد تا جشنواره فیلم فجر نیز نیز با بهرهگیری از تجربه برگزاری حضوری این جشنواره به راهکارهای بهتر برگزاری آن بیاندیشد».
مسعود فروتن:
جشنواره فیلم کوتاه تهران به فیلمسازان انگیزه میدهد
همچنین در روز چهارم جشنواره، مسعود فروتن بازیگر سینما و تلویزیون با حضور در پردیس سینمایی ایران مال درباره برگزاری فیزیکی جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: «جشنواره فیلم کوتاه تهران جایی است که فیلمسازان فیلم کوتاه از نمایش آثارشان انگیزه میگیرند. ضمن اینکه نمیشود سنت فیلم دیدن را فراموش و مدام فیلمها را از طریق صفحات موبایل و لپتاپ تماشا کرد. ما هم ترجیح میدهیم جایی به تماشای فیلمها بنشینیم که سازندگان و عوامل را هم ببینیم و با آنها گفتگو کنیم با این وجود باز باید همه موارد را رعایت کرد تا افراد زیادی مبتلا به کرونا نشوند»
نقد و بررسی
در کنار نمایش فیلمها، نیما عباسپور در برنامه گفتگوی زنده هنروتجربه با سینماگران به گفتوگو پرداخت.
نشستهای نقد و بررسی انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) در چهارمین روز از سی و هفتمین جشنواره بینالملللی فیلم کوتاه تهران با حضور ۵ سینماگر پی گرفته شد. بهمن ارک، آزاده جعفری، حسین عیدی زاده، مجید برزگر و شیرین برق نورد فیلمسازان و کارشناسان و منتقدانی بودند که به بررسی و تحلیل فیلمهای حاضر در جدول نمایش روز چهارم (شنبه ۴ بهمن) پرداختند.