
هنروتجربه-فاطمه رستمی: زیبا کرمعلی که به عنوان بازیگر در سینما فعالیت کرده است،تصمیم گرفته به دنبال هدف اصلیاش یعنی کارگردانی برود و در سیوهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با اولین فیلم کوتاهش به نام «تهاتر» حضور دارد. این فیلم کارگردانی مشترک او و عماد آراد است.
زیبا کرمعلی درمورد اولین فیلم کوتاه خود به نام «تهاتر» و تجربه کارگردانی به سایت هنروتجربه گفت: «فیلم کوتاه «تهاتر» یک فیلم ۲۰ دقیقه تک لوکیشن است با چهار کاراکتر که خانوادهای چهار نفره هستند. روابط آنها در جریان یک سری اتفاقات دچار تغییراتی میشود و الگوی همیشگی و تعریف شدهای که از خانواده در ذهن همه ما شکل گرفته است، درمورد آنها صدق نمیکند و شاهد یک خانواده با رابطهای کاملا بدیع هستیم. این جریان در نهایت به یک موقعیت تکاندهندهای ختم میشود».
او درمورد حضور اولین فیلمش درجشنواره فیلم کوتاه تهران توضیح داد: «فیلمبرداری این کار ۳۰ دی ماه سال قبل تمام شد و در واقع پیش از شیوع کرونا بود. در مورد جشنواره فیلم کوتاه تهران هم باید بگویم که مهمترین رویداد پیرامون فیلم کوتاه در کشورمان است و من هم هرسال مخاطبش بودم و فضا و جمعی که ایجاد میشود، واقعا هیجان زیادی دارد. امسال هم به عنوان کارگردان به این جشنواره آمدهام و برایم تجربه جالبی است. در دورههای گذشته بعد از نمایش فیلمها، بین فیلمسازان گفتوگوهایی شکل میگرفت و برپایی نشستها ونقد و بررسیها هم واقعا به رشد فیلمساز کمک میکرد. امسال اما شرایط کرونا باعث شده این جمعها و گفتوگوها کمتر شود و دیدارهایی که شاید باعث مطرح شدن و معرفی فیلمساز میشد، کمرنگ شود. البته با اینکه این تفاوتها در جشنواره امسال وجود دارد، اما نباید ناامید بود به این دلیل که بحران کرونا تنها مربوط به ایران نیست و اکثر جشنواره های دنیا همین شرایط را تجربه میکنند و همه ناگزیریم که با آن کنار بیاییم».
فیلم کوتاه «تهاتر» یک فیلم ۲۰ دقیقه تک لوکیشن است با چهار کاراکتر که خانوادهای چهار نفره هستند. روابط آنها در جریان یک سری اتفاقات دچار تغییراتی میشود و الگوی همیشگی و تعریف شدهای که از خانواده در ذهن همه ما شکل گرفته است، درمورد آنها صدق نمیکند و شاهد یک خانواده با رابطهای کاملا بدیع هستیم
بازیگر فیلم سینمایی «لاتاری» در ادامه درمورد بخش آنلاین جشنواره فیلم کوتاه عنوان کرد: «آنلاین شدن جشنواره اتفاق خوبی است. البته ما اجازه پخش آنلاین برای فیلممان ندادیم به این دلیل که اولین نمایش فیلم «تهاتر» در جشنواره فیلم کوتاه تهران است و به خواست پخش کننده قرار شد اکران آنلاین نداشته باشد. ولی خیلی از فیلمهایی که قبلا در جشنوارهای شرکت کردهاند، ماین فرصت را دارند که در بخش آنلاین هم حضور داشتهباشند و همین کار باعث میشود افراد بیشتری فیلم را ببینند».
او ادامه داد: «به نظرم اساسا خیلی خوب است که بخش آنلاین ادامه داشته باشد و سالهای بعد در برگزاری جشنواره فیلم کوتاه هم بخشی به عنوان نمایش آنلاین آثار، به این رویداد فرهنگی اضافه شود».
کرمعلی در ادامه درمورد دلیل کارگردان شدنش عنوان کرد: «من از ۱۵ سالگی میخواستم کارگردانی کنم. دلیل اینکه در دانشگاه هم سینما خواندم همین بود که کارگردانی کنم و فیلمسازی از اولویتهای اصلیام است».
این بازیگر و فیلمساز در ادامه درمورد اهمیت جوایزی که جشنوارهها به فیلمساز میدهند و تاثیر آن در مسیر کار فیلمساز گفت: «جایزه در هر جشنوارهای بدون شک اهمیت خاص خودش را دارد و قابل انکار نیست. در جشنوارههایی مثل فیلم کوتاه تهران یا جشنواره «نهال»، نمایش فیلمها به اندازه کافی باعث دیده شدن فیلمساز میشوند و لزوما اینطور نیست که فقط جایزه موجب دیده شدن فرد شود. جشنوارهها کار خودشان را میکنند و فیلمساز در این مسیر شناخته میشود. به نظرم هیجان و شور جشنواره جریانی ایجاد میکند که دوستان فیلمساز یکدیگر را بشناسند و همکاریها از دل این آشنایی به وجود می آید. اهمیت جایزه کم نیست و همین جایزه نوعی معرفی کننده است، اما همه چیز جایزه نیست».
زیبا کرمعلی در ادامه بستری که هنروتجربه برای نمایش آثار کوتاه فراهم کرده را اتفاق مهمی در سینمای ایران دانست وتاکید کرد: «وقتی اولین بار فیلمهای کوتاه به صورت رسمی در هنروتجربه اکران شدند، ما واقعا خوشحال شدیم. تنها جایی که فیلمهای کوتاه میتوانستند نمایش داده شوند، جشنواره فیلم کوتاه تهران، «نهال» و چند جشنواره دیگر بود که به هرحال محدودیت داشت و اکران گستردهای برای فیلم اتفاق نمی افتاد. هنروتجربه با اکران این فیلمها زمینه را برای نمایش گسترده فیلم کوتاه فراهم کرد، هرچند هنروتجربه در حوزه تبلیغات یا پوشش بهتر فیلمها برای جذب مخاطب بیشتر و… ضعفهایی دارد اما به طور کل واقعا اتفاقات مثبتی به واسطه هنروتجربه در سینمای ایران شکل گرفته است و امیدوارم روز به روز هم پررنگتر و قویتر به این مسیر ادامه دهد».