
آرش سنجابی در آیین دیدار «پارمیدا»:
مهمترین ستایش، برچسب هنری و تجربی است
هنروتجربه: آیین دیدار فیلم «پارمیدا» با حضور عوامل این فیلم و جمعی از هنرمندان دوشنبه ۶ بهمن ماه ساعت ۱۶ در فضای باز موزه سینما برگزار شد.
به گزارش سایت هنروتجربه، آیین دیدار فیلم «پارمیدا» در حالی در موزه سینما برگزار شد که فریبا کوثری، قاسم زارع، کامران تفتی، روزبه حصاری، پویا امینی، دانیال عبادی، محمدرضا عیوضی، ایمان میرهاشمی، پدرام کریمی، مریم خداوردی در این مراسم حضور داشتند.
«پارمیدا» فیلم آبروداری است/ سنجابی با وسواس خاصی سراغ این ایده رفت
کامران تفتی که در «پارمیدا» به ایفای نقش پرداخته است، در ابتدای این مراسم ضمن تشکر و خوشآمدگویی به هنرمندان گفت: «شش سال از ساخت فیلم «پارمیدا» میگذرد و خدا را شکر این فیلم توانست اکران در هنروتجربه را به دست آورد. چقدر خوب میشد اگر همان سال این فیلم اکران شده بود. آرش سنجابی برای فیلم «پارمیدا» با سختی و وسواس خاصی سراغ این ایده رفت . همه با هم روی آن کار کردیم و اگر در سال تولید با نگاه مدیریتی درست این فیلم به تماشای عموم میرسید، خیلی بیشتر میتوانست برد داشته باشد. به هرحال این فیم نسوخت و خاک نخورد و به اکران رسید. به آرش سنجابی خسته نباشی میگویم. جمع کردن این تعداد بازیگر در سال ۹۳ کار سادهای نبود و حالا فکر نمیکنم امکانش باشد این تعداد بازیگر در فیلمی آن هم در فضای هنروتجربه جمع شوند و کار کنند. این فیلم آبرودار است و تدوین مجدد شده و شرایط متفاوتی نسبت به سال تولیدش پیدا کرده تا به آنچه سنجابی میخواست نزدیکتر شود».
او در پایان ضمن تسلیت درگذشت ابراهیم اثباتی، از فریبا کوثری و قاسم زارع که در این مراسم در شرایط کرونا حاضر شده بودند، تشکر ویژه کرد.
روایت اول شخص برای رسیدن به راوی مرکب
آرش سنجابی؛ کارگردان فیلم «پارمیدا» هم در ادامه مراسم پشت تریبون آمد و با اشاره به اینکه اصولا برای آثارش چه در تئاتر چه در حوزه فیلمسازی عادت به برگزاری مراسم آغازین نداشته است، گفت: «به نظرم امروز دلیل برگزاری چنین مراسمهایی مهم است تا ما لااقل به مردم یادآوری کنیم، سینما باز شده است. در اینستاگرام دوستان زیادی از من پرسیده اند که مگر سینماها باز است که به تماشای فیلم «پارمیدا» بیاییم؟».
او در ادامه افزود: «دلیل اکران «پارمیدا» بعد از این سالها در چنین شرایطی همین بود که بگوییم سینما هنوز میتواند به مسیرش ادامه دهد. «پارمیدا» محصول دورهای است که ما روی این موضوع کار میکردیم که آیا میتوان در فضای بسته فقط با روایت و دکوپاژ صوتی تماشاگر را نگه داریم؟ این ایده را با تهیه کنندهام؛ سعید اردهالی مطرح کردم. همچنین ایده ام را برای زندهیاد عباس کیارستمی گفتم و او گفت :با سعید اردهالی صحبت میکنم تا شاید برای تهیه این فیلم متقاعد شود. اگر هم این اتفاق نیفتاد میتوانی با بچه های مدرسه کیمیایی_که من آن زمان در آنجا تدریس می کردم_ کار کنی».
سنجابی در ادامه عنوان کرد: «ما برای این فیلم با مجموعه بازیگرانی صحبت کردیم و سعید اردهالی برای تهیهکنندگی این کار متقاعد شد. فیلم به دلیل تک لوکیشن بودن کار سختی بود. وقتی به این کار فکر میکنم، میبینم که در همان سالها گروهی که ما داشتیم واقعا پیشرو بود. همه بازیگرها زحمت کشیدند. شاهرخ استخری این کار را دوست داشت، اما فعلا ایران نیست که امروز کنارمان باشد. همه فکر میکردیم حتی اگر سرمایهگذار هم نباشد، خودمان میتوانیم این کار را جمع کنیم. در این فیلم بازیگرانی را میبینیم که امروز به چهرههای آشنایی بدل شده اند، البته غیر از دوستانی که همان زمان هم مطرح بودند. زمانی که این فیلم کار شد ما به انگیزهها فکر میکردیم؛ اینکه چگونه میشود با روایت اول شخص به راوی مرکب رسید».
این کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: «آخرین بار فیلم «بازدم» را در هنروتجربه داشتم و جملهای گفتم که بازهم آن را تکرار میکنم؛ مهمترین ستایشی که از یک فیلمساز میشود برچسبهای هنری و تجربی بودن بر آثار اوست. خوشحالم که «پارمیدا» هم مثل «بازدم» با این برچسب در هنروتجربه اکران میشود. همیشه باور داشتم که در کنار سینمای بدنه ما به سینمایی نیاز داریم که تغذیه کننده خود سینما باشد. سینمایی که شاید بفروش نباشد، اما ایده پرداز است و شریانهای سینمای بدنه را هم قطع نکند. شاید حمایتهای دولتی باید از این جنس سینماها صورت بگیرد به این دلیل که فیلم تجاری و بفروش نیازی به حمایت ندارد و خودش کار میکند».
عکس:شهرزاد آدخ