
همراه با «هنروتجربه» در سال ۱۳۹۹/ ۳
اکران آنلاین راهکاری دیگر برای حمایت
هنروتجربه: جریان ادامهدار پاندمی کرونا، در تمام کشورها و تلاش سینماگران و مدیران برای حفظ حیات فعالان این عرصه در ماههای گذشته و در حالی که بیش از یک سال از شیوع این همهگیری گذشته، موجب شد تا اکران آنلاین شاید به عنوان تنها راه برای بقای سینما در اوضاع فعلی معرفی شود. در این بین موسسه هنروتجربه سعی کرد با به روز رسانی و تطبیق با شرایط و محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، برنامههایی را به بهره از بستر اکران آنلاین تدارک دیده و فیلمهای را نیز به صورت آنلاین و فیزیکی اکران کند تا مخاطبان علاقهمند به این نوع سینما بتوانند با شرایط مناسبی به تماشای فیلم در خانه به صورت آنلاین یا در سینما با رعایت پروتکلهای بهداشتی بنشینند.
ضرورت ورود هنر و تجربه به اکران آنلاین
شیوع بیماری کرونا و تعطیلی سینما ایده اکران آنلاین آثار سینمایی را به عنوان راهکاری مناسب برای جلوگیری از بیماری و حفظ حیات سینما مطرح کرد و در این مدت سینماگران زیادی درمورد چنین طرحی اظهار نظر کردند و برخی نگرانیهایی بابت امن نبودن این بستر و امکان دانلود غیر قانونی آثار را عنوان میکردند. در این میان اما سینماگران مستقل و تجربهگرا گلایههایی از نحوه برخورد پلتفرمها با آثارشان داشتند. تعدادی از آنها ورود هنروتجربه به این عرصه را ضروری دانسته و ادامه راهکارهای این موسسه برای حمایت از آثار مستند و داستانی و کوتاه هنری و تجربی میدانستند. نکتهای که در صحبتهای این سینماگران مورد توجه قرار داشت استفاده هنروتجربه از ظرفیتهای اکران آنلاین بود و اینکه آثار به نمایش درآمده در هنروتجربه میتوانند با پشتیبانی این موسسه عرضه اینترنتی را هم تجربه کنند.
وحید صداقت کارگردان فیلم «صحنههایی از یک جدایی» در همین ارتباط در گفتوگویی با سایت هنروتجربه عنوان داشت:« اکران اینترنتی ظرفیت بالایی دارد و اگر کرونا هم نبود ناگزیر امکانی است که قابلیت توجه جدی دارد. گروه هنروتجربه میتواند زیرساختی فراهم کند برای اکران آنلاین فیلمهایی که در هنروتجربه اکران عمومی میشود به این صورت که بعد از اتمام اکران عمومی در سینماها، برای تمامی فیلمها اعم از کوتاه و مستند و داستانی امکان نمایش فیلمها در اینترنت در دسترس مخاطبان قرار بگیرد. بسیاری از فیلمهای ارزشمندی که در هنروتجربه روی پرده میرود میتواند در ادامه در سایت مخصوص هنروتجربه عرضه و در اختیار همگان قرار گیرد. از این فرصت طلایی بهدست آمده میتوان بهترین استفاده را کرد و طیفی از مخاطبان را هم از طریق اکران اینترنتی جذب فیلمهای هنروتجربه کرد».
سینماگران کوتاه هم از جمله هنرمندانی بودند که استقبال خوبی از عرضه اینترنتی آثارشان داشتند.کاوه مظاهری از اولین فیلمسازانی بود که بعد از تعطیلی سینماها،فیلم «شهربازی» را آنلاین اکران کرد. او معتقد است اکران سینمایی و اکران آنلاین نه به نفع و نه به ضرر یکدیگر هستند. این دو پلتفرم از هم جدا هستند، موازی باهم حرکت میکنند و ضرری به هم نمیرسانند و هرکدام گروهی مخاطب مخصوص به خود دارند.
میثم عباسی دیگر فیلمساز کوتاه هم درمورد ورود هنروتجربه به فضای اکران آنلاین عنوان کرد: «اگر هنروتجربه به عرصه اکران آنلاین ورود و مدیریت فیلمهایی را که در آن اکران شده و احتمالا جوایزی را نبرده اما فیلمهای موفقی هستند را داشته باشد، قدم مثبت و مهمی برای تمامیت سینمای هنروتجربه برداشته است».
طی سالی که به روزهای پایانیاش نزدیک میشویم تعداد زیادی از آثاری که در هنروتجربه اکران شدهبودند،عرضه اینترنتی شدند و بخشی از آنها مورد استقبال خوبی هم قرار گرفتند.
موسسه هنروتجربه در این سال سینمایی سخت، بخش زیادی از فعالیتهایش را به صورت آنلاین پیش برده و میبرد تا بستر ارائه آثار سینماگران هنری و تجربی، مستندسازان و فعالان عرصه فیلم کوتاه همچنان فراهم باشد و در همین راستا همکاری این موسسه با پلتفرم نمایش آنلاین «هاشور» جدیتر شد و از روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه صفحه مخصوص این موسسه در پلتفرم هاشور آغاز به کار کرد.
بعد از تجربه برگزاری آنلاین دو هفته فیلم اروپایی و ایتالیایی همکاری هنروتجربه و هاشور گستردهتر و صفحه اختصاصی هنروتجربه در این پلتفرم راهاندازی شد و در اولین گام دو فیلم مستند «کودتای ۵۳» به کارگردانی تقی امیرانی و «قصه بولوار» به کارگردانی داود اشرفی اکران آنلاین خود را از پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه در این بخش آغاز کردند و از اول فروردین ماه هم فیلمهای «چی چکا» ساخته رها فریدی، «بی گاه» به کارگردانی پویا اشتهاردی و «وقتی پروانه شدم» ساخته آرش زارع در صفحه ویژه «هنروتجربه» در پلتفرم هاشور اکران آنلاین میشوند.