
هنروتجربه-سعیدحضرتی: علیرضا رسولینژاد در این گفتوگو از ادامه پخش جهانی مستند «ایستوود»، داستان فیلم، اولین نمایش در ایران و اکران آینده آن در سینماهای «هنروتجربه» میگوید. دو فیلم «مینور/ماژور» و «صحنههایی از زندگی یک کارآگاه» از این کارگردان پیش از این در سینماهای «هنروتجربه» اکران و مورد استقبال مخاطبین قرار گرفته بود.
علیرضا رسولینژاد درباره مستند «ایستوود» به سایت هنروتجربه گفت: فیلم بلند «ایستوود» فیلمی مستند داستانی با حال و هوای تجربی است که با همکاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شده و تهیهکنندگی آن بر عهده خودم بود.
او افزود: قبل از عید پخش فستیوالی و خارج از کشور «ایستوود» شروع شد و فروردین امسال در بخش مسابقه «بعدی: جایزه موج» هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند کپنهاک (CPH:DOX) شرکت و نامزد دریافت جایزه شد. در حال حاضر پخش فیلم از سوی مرکز گسترش ادامه دارد و به زودی در جشنوارههای دیگر هم این فیلم حضور خواهد داشت.
کارگردان «صحنههایی از زندگی یک کارآگاه» درباره داستان این مستند توضیح داد: «ایستوود» داستان فیلمساز آماتوری است که بعد از دیدن عکس آدمی شبیه کلینت ایستوود در یک روزنامه، برای پیدا کردنش راهی سفر میشود. بخش کوتاهی از این فیلم در تهران و بخش اصلی فیلم در شهرستان سیرجان و روستاهای اطراف فیلمبرداری شده است. کل فیلم به صورت فلاشبک روایت میشود و این فیلمساز آماتور خاطرات سفر خود را با مخاطبین در میان میگذارد.
او با بیان اینکه بخش زیادی از فیلم از جمله عکس، باغ پسته و اتفاقاتی که در ادامه فیلم میافتد مستند و واقعی است، اضافه کرد: از سال ۹۸ فیلمبرداری «ایستوود» آغاز و در دو پارت فیلمبرداری انجام شد. نزدیک ۲۰ روز در فصل بهار و ۲۰ روز هم در فصل پاییز تصویربرداری این مستند طول کشید. یکی از لوکیشنهای اصلی فیلم باغ پسته است که در واقع عکسی که آن فیلمساز دیده مربوط به این باغ است. این باغ در سیرجان به عنوان باغ نمونه کشور انتخاب شده بود و به علت مقتضیات داستان باید فصل پاییز (فصل برداشت پسته) در این ماه فیلمبرداری میشد.
کارگردان «مینور/ماژور» پیرامون پخش بینالملل «ایستوود» اظهار داشت: پخش بینالملل «ایستوود» را مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انجام میدهد و به زودی خبرهای مربوط به حضور و نمایش فیلم در فستیوالهای دیگر رسانهای خواهد شد. در جشنواره دانمارک به علت شرایط ویژه کرونایی امکان حضور نداشتم اما در جشنوارههای دیگر در صورت برگزاری فیزیکی حضور خواهم داشت.
وی همچنین گفت: احتمالا اولین نمایش «ایستوود» در ایران در جشنواره سینما حقیقت و پس از آن طبق روال معمول در سینماهای «هنروتجربه» اکران خواهد شد.
کارگردان «صحنههایی از یک زندگی» با بیان اینکه «ایستوود» فضا و لحنهای متنوعی دارد درباره پیشبینی میزان ارتباط با تماشاگران عنوان کرد: به هر حال مستند ۷۱ دقیقهای «ایستوود» فیلمی قصهگو است و امیدوارم ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند چون فیلم پتانسیل بالایی برای مخاطبین عام و سینهفیل دارد. راوی فیلم، هم زندگی خصوصی و فیلمهای ساخته شده فیلمساز معروفی چون کلینت ایستوود را مرور میکند و هم اینکه فضای بصری فیلم متنوع و در بیش از ۸۰ لوکیشن فیلمبرداری شده است. در حقیقت «ایستوود» فیلمی ترکیبی -سفرنامهای، داستانگو و مستند محور- است و مقداری بازیگوشی هم در آن هست.
او تصریح کرد: راوی یعنی فیلمساز در فیلم صحبت نمیکند و فقط شنونده است و تنها صدای ذهنی او شنیده میشود و تمام خاطرات را به صورت فلاشبک برای بیننده تعریف میکند و لابهلای این خاطرات از ایستوود حرف میزند. به این خاطر که فضا و آدمهای سیرجان تداعی ایستوود برای راوی فیلم است. یعنی مخاطب سینمادوست و سینهفیل هم میتواند از این زاویه با فیلم ارتباط برقرار کند.
رسولینژاد خاطرنشان کرد: هر سینمادوستی سروکارش به ایستوود و آدمهایی شبیه او میافتد. ایستوود در حقیقت آیکون و نشانهای از سینمای کلاسیک قصهگو و قهرمانپرور است که به همه اینها در فیلم اشاره میشود. راوی در فیلم توضیح میدهد که چرا ایستوود برای ما مهم است و اینها برای خود او هم سوال است و مجموعه این سولات را با تماشاگر در میان میگذارد.