
هنروتجربه-سعیدحضرتی: سیمون سیمونیان درباره برگزاری دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» که به همت موسسه «هنروتجربه» و با همکاری سفارت چین در ایران از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰ به صورت فیزیکی و آنلاین برگزار میشود، میگوید: دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» ترکیبی از فیلمهای خاص و جذاب و عمومیتر برای مخاطبین عام سینما است. از سینمای میانه که هم شامل مخاطبین خاص و هم عام است، میتوانم از فیلمهای ژانگ ییمو مثال بزنم. ترکیب این فیلمها در کنار هم برای تماشاگران جذاب است.
سیمون سیمونیان درباره سینمای چین در دهههای اخیر به خبرنگار سایت هنروتجربه گفت: در دهههای اخیر سینمای چین به اندازه سینمای هالیوود پیشرفت داشته و هم به لحاظ ساختاری و هم تکنیکی با هالیوود برابری میکند. حتی بسیاری از جلوههای بصری فیلمهای هالیوودی را به چین واگذار میکنند.
او با بیان اینکه فیلمهای چینی علاوه بر اینکه در جشنوارههای معتبر مطرح و معتبر مورد استقبال قرار میگیرند، بازار جهانی و بینالمللی دارند اضافه کرد: سینمای چین در ۲۰ سال اخیر و شاید بتوان گفت در ۳۰ سال اخیر پیشرفت بسیار زیادی کرده است. قبل از این سالها، سینمای چین سینمای تجاری متکی بر هنرهای رزمی بود. اما در این سالها کارگردانان درخشانی در چین ظهور کردهاند که هالیوود هم خواهان قرارداد با آنها است و این پیشرفت در این دو سه دهه نمود چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به اینکه سینمای چین در جهان خیلی خوب دیده میشود و در ایران هم مخاطبان دسترسی به این فیلمها دارند و با علاقه فیلمها دنبال میکنند، درباره فیلمساز مورد علاقه خود اظهار کرد: من شیفته فیلمهای ژانگ ییمو هستم که در دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» هم فیلمهای «سایه» و «بازگشت به خانه» از این کارگردان به نمایش در میآیند. این کارگردان هم به لحاظ محتوا به موضوعاتی میپردازد که برای من بسیار جذاب است و هم به لحاظ ساختاری این کارگردان جسور و فوقالعاده است. فیلمهای ژامگ ییمو بسیار بسیار جذاب هستند و مخاطب عام از دیدن فیلمهای او لذت میبرد و مخاطب خاص هم او را تحسین میکند.
سیمونیان با اشاره به اینکه همیشه سینمای چین را دنبال میکنم، درباره برگزاری دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» بیان کرد: اگر فیلمهای جذابتر و به روزتری از سینمای چین در معرض دید مخاطبین قرار بگیرد مطمئنا تماشاگران زیادی را جذب دیدن فیلمها خواهد کرد. مجموعه کارهای فیلمسازان درجه یک سینمای چین هم میتواند مورد توجه باشد و برای مخاطبین به نمایش دربیاید.
وی افزود: مثلا فیلم «آدم کش» به کارگردانی هو شیائو-سین که در این دوره اکران میشود، فیلم هنری سینمای چین محسوب میشود و مخاطبان آن خاص هستند. دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» ترکیبی از فیلمهای خاص و جذاب و عمومیتر برای مخاطبین عام است. از سینمای میانه که هم شامل مخاطبین خاص و هم عام است، میتوانم از فیلمهای ژانگ ییمو مثال بزنم. ترکیب این فیلمها در کنار هم برای تماشاگران جذاب است.
سیمون سیمونیان در پایان با اشاره به اینکه فیلمهای چینی در فرم و محتوا و در تکنینک فیلمهای موفق هستند و همپای هالیوود پیش میروند و در برخی موارد هم برتر هستند، گفت: معتقدم سینمای چین سینمای بسیار پیشرفتهای، به خصوص در ۳۰ سال اخیر و معرفی و شناساندن و تبلیغ این فیلمها برای مخاطبین ایرانی اتفاق بسیار خوبی است. بهتر است فیلمسازان ایرانی هم از تجارب چینیها استفاده کنند، البته منظورم آن نیست که فیلمهای مدل چینی بسازند بلکه از تکنیک آنها استفاده به روز بکنند و فیلمها را جذابتر کنند.
دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» با نمایش ۷ اثر از سینمای چین از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰ به صورت فیزیکی و آنلاین برگزار میشود.
در دومین دوره «نگاهی بر سینمای چین» خانه هنرمندان هر روز در یک سانس میزبان علاقهمندان خواهد بود همچنین اکران آنلاین فیلمها در این رویداد برعهده پلتفرم هاشور است که در ایام برگزاری هر شب ۲ نمایش خواهد داشت.
اولین دوره «نگاهی بر سینمای چین» در سه روز از ۲۴ تا ۲۶ مرداد ۹۷ به صورت همزمان در چند شهر ایران برگزار شد و این دومین بار است که موسسه «هنروتجربه» این پروژه مشترک را با سفارت چین اجرا میکند.