
معین روحالامینی در گفتگو با سایت «هنروتجربه»:
روایت مهاجرت از نگاه کودکان در «لئو»/ جشنواره فیلم فجر نسبت به آثار کوتاه بیتفاوت است
هنروتجربه-سپیده شریعترضوی: کارگردان فیلم کوتاه «لئو» که قرار است ۱۶ بهمن ماه در خانه جشنواره یعنی برج میلاد به نمایش دربیاید، میگوید جشنواره فیلم فجر نسبت به نمایش فیلم کوتاه بیاهمیت و بیتفاوت است یعنی احساس میکند به حذف این آثار بیمیل هم نیست.
معین روح الامینی در گفتگو با خبرنگار سایت هنروتجربه، با اشاره به اینکه موضوع فیلم کوتاه «لئو» درباره مهاجرت از نگاه کودکان است، بیان کرد: ایده این فیلم کوتاه از یک قصه واقعی که من آن را خوانده بودم، میآید در حقیقت بر اساس قصه سعی کردم به موضوع مهاجرت و آن چیزی که در ذهن داشتم، بپردازم.
وی ادامه داد: داستان واقعی که آن را مطالعه کردم، قصه مادری بود که برای فرزند نابینای خود مسابقات فوتبال را گزارش میکرد.
کارگردان «لئو» با اشاره به اینکه «لئو» به لیونل مسی اشاره دارد، گفت: لیونل مسی در کشور خود یعنی آرژانتین و زمانی که در تیم بارسلونا بازی میکرد به لئو معروف است و اهالی فوتبال او را به این اسم صدا میزنند.
روحالامینی افزود: از آنجاکه لیونل مسی قهرمان بچهها در این فیلم کوتاه است پس اسم «لئو» را برای اثرم برگزیدم.
وی با اشاره به اینکه «لئو» دومین اثر کوتاهش است درباره تفاوتهای ۲ اثر تولید شده خود توضیح داد: تفاوت «لئو» با اثر اول من به لحاظ قصه است یعنی موضوع فیلم اول من جنگ بود اما «لئو» به یک مساله اجتماعی که مهاجرت است، میپردازد.
نویسنده «لئو» با بیان اینکه اولین نمایش این فیلم کوتاه در جشنواره فیلم کوتاه تهران اتفاق افتاده است، عنوان کرد: برایم جالب بود که مخاطبان این فیلم را دوست داشتند و در صفحات مجازی من را پیدا کرده و نوشته بودند که «لئو» نگاه متفاوتی به موضوع مهاجرت داشته است. همچنین گفته بودند نوع ساختار فیلم بهگونهایست که اصلا فکر نمیکردند یک ایرانی این اثر را ساخته باشد. شاید دلیلش این باشد که زبان فیلم عربی-یونانی است و قصه آن در ایران اتفاق نمیافتد.
به گفته روحالامینی، «لئو» اثری تکلوکیشن است که در شهرستان کاشان ساخته شده است.
وی درباره چالشهای ساخت «لئو» مطرح کرد: به دنبال ساخت فیلمی بودم که خارج از ایران اتفاق میافتاد پس زبان و لوکیشن فیلم ۲ چالش اصلی من برای ساخت این اثر کوتاه بود. این فیلم در مرز یونان باید رخ میداد اما نمیتوانستیم از حضور بازیگران یونانی بهرهمند شویم و برخی از افراد که فیلمنامه را خوانده بودند، میگفتند که ساخت این فیلم در ایران امکانپذیر نیست اما چون تجربهای از قبل داشتم، فکر کردم میتوانم در این زمینه موفق باشم.
کارگردان «لئو» ادامه داد: از طریق فیس بوک با شخصی در یونان صحبت کردم و این فرد پذیرفت دیالوگهای یونانی را با بازیگر «لئو» کار کند. چندین جلسه این مکالمه اتفاق افتاد و سعی کردیم لحن و لهجه یونانی درست ادا شود. همچنین یکی دیگر از چالشهای ما این بود که یکی از بازیگران فیلم نابیناست و درکی از محیط مهاجرت و فوتبال نداشت برای همین چندین جلسه با ایشان درباره این مسایل تمرینات خاصی انجام دادیم.
روحالامینی با بیان اینکه «لئو» اثری سکانس-پلان است، عنوان کرد: من حضور تعدادی نابازیگر را که چند نفر از آنها نقشهای اصلی را ایفا میکنند و کودک هم هستند، جزو نقاط قوت فیلم میدانم.
وی بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به حضور «لئو» در چهلمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: ماهیت این جشنواره همیشه برای فیلمسازان به دلیل قدمتش و مسایل دیگر مهم بوده است حتی برای کسانی که به آن نقدهایی دارند اما جشنواره فیلم فجر نسبت به فیلم کوتاه بیاهمیت است یعنی یکبار آن را از جشنواره حذف و بار دیگر به جشنواره اضافه میکنند، یک بار برای آن نشست خبری برگزار میکنند و بار دیگر برگزار نمیکنند و… .
نویسنده «لئو» اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر این ادعا را دارد که میتواند در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد اما پای فیلم کوتاه که به میان میآید، نسبت به نمایش این آثار بیتفاوت میشود یعنی من احساس میکنم جشنواره فیلم فجر رغبتی به حضور فیلم کوتاه ندارد و دوست دارد آن را حذف کنند.
روحالامینی در پایان با اشاره به اینکه «لئو» در حال ارسال به جشنوارههای خارجی است و تاکنون نزدیک به ۴۰ حضور بینالمللی داشته و ۲۰ جایزه دریافت کرده است، درباره جدیدترین فعالیتهای خود خاطرنشان کرد: طرحی را آماده و تکمیل کردهام و این روزها مشغول کارهای پیشتولید، انتخاب بازیگر و عوامل هستم. احتمالا سال آینده این اثر که قصه آن درباره کودکان اما اثری کاملا متفاوت با «لئو» است، وارد مرحله تولید بشود.
فیلم کوتاه «لئو» روز شنبه ۱۶ بهمن ماه در اولین مجموعه فیلم کوتاه ساعت ۲۰:۳۰ در خانه جشنواره یعنی برج میلاد به نمایش در میآید.
در خلاصه داستان این اثر کوتاه آمده است: خالد در یک وضعیت خاص وظیفه گزارش فوتبال را بر عهده دارد
عوامل «لئو» عبارتند از نویسنده و کارگردان: معین روحالامینی، دستیار کارگردان: صنم ملک زاده، بازیگران: حسن خوشحالت، محمد متین ضیافت، مصطفی موسوی و حامد چارطاق، مشاور کارگردان: نادر ملک زاده، مشاور پروژه: سجاد مهتری، برنامه ریز: محمدحسین حمصیان، تصویربردار: رضا قاسمی، صدابردار: مصطفی بهمنی، طراح صحنه و لباس: حامد روح الامینی، اصلاح رنگ و نور: امیرحسین شاکری، طراح پوستر: حمید کرمی، مترجم: مصطفی موسوی، مدیر تولید:علی خوشدلی، جلوه های ویژه رایانه: دانیال ناظر حضرتی، سینه موبیل: سعید اکبری، عکاس: الهام خراسانی، صداگذار: امیرحسین شاکری و تهیه کننده: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر کاشان و معین روح الامینی.