
گفتوگو با حمید احمدی فیلمبردار مستند «اینجا کن است، اینجا کن نیست»؛
علیرضا غفاری هنرمندی توانمند، با اخلاق و حرفهای بود/ به همکاری با او افتخار میکنم
هنروتجربه-سعیدحضرتی: حمید احمدی یکی از فیلمبرداران مستند «اینجا کن است، اینجا کن نیست» به کارگردانی زندهیاد علیرضا غفاری میگوید علیرضا غفاری برای ساخت «اینجا کن است، اینجا کن نیست» وقت و انرژی زیادی گذاشت و برای مخاطبان احترام قائل بود. اکران این مستند در سینماهای هنروتجربه بسیار مناسب بود و باعث امیدواری است که مستندهایی از این دست در دسترس علاقهمندان سینما و مخاطبان فهیم هنروتجربه قرار میگیرد. یاد و خاطره دوست عزیزم علیرضا غفاری گرامی و روحش شاد باد.
حمید احمدی فیلمبردار مستند «اینجا کن است، اینجا کن نیست» به کارگردانی زندهیاد علیرضا غفاری درباره فوت ناگهانی او به دلیل ایست قلبی به خبرنگار سایت هنروتجربه گفت: علیرضا غفاری مجری، گوینده، نویسنده و کارگردانی بود که در حرفه خود اشراف و دانشی مثالزدنی داشت و نبود او ناباورانه و شوکهکننده است. غفاری آنقدر انسان دوست داشتنی و شریفی بود که ارتباط ما فقط کاری نبود و دوستی و رفاقتی عمیق میان ما برقرار بود. افرادی همانند غفاری کمیاب و خاطره کار با آنها فراموشنشدنی است. از مرگ او متاثر شدم و نبود او را باور نمیکنم.
او با بیان اینکه سال ۱۳۶۰ به عنوان دستیار فیلمبردار وارد این حرفه شدم و ۵ سال از عمرم را در جنگ ایران عراق و در مجموعه فیلمهای مستند «روایت فتح» به عنوان دستیار فیلمبردار و صدابردار همکاری داشتم، اضافه کرد: بعد از این دوره در گروه اجتماعی صدا و سیما مشغول به کار شدم و در برنامه خاطرهانگیز «جنگ هفته» با علیرضا غفاری که از مجریان و گویندگان توانمند بود برخورد و همکاری بین ما شکل گرفت. پیش از هر چیز برای من اخلاق ارجحیت دارد و غفاری هنرمندی توامند، حرفهای و بااخلاقی بود که زحمت بسیاری برای کار خود کشید و همکاری با او هرکسی لذتبخش بود.
وی درباره همکاری با مستند «اینجا کن است، اینجا کن نیست» به عنوان فیلمبردار که این روزها در صفحه ویژه هنروتجربه در سایت هاشور در حال پخش است درباره همکاری با غفاری بیان کرد: از سال ۱۳۶۰ که وارد این حرفه شدم در حدود ۲۰۰ فیلم کار کردم. به عنوان فیلمبردار خیلی کم مستند کار کردم و مستند واقعگرای ۳۶ دقیقهای «اینجا کن است، اینجا کن نیست» جزو معدود کارهایی است که در کارنامه کاری ۴۰ ساله خودم به آن افتخار میکنم.
او با بیان اینکه سوژه «اینجا کن است، اینجا کن نیست» درباره سیاوش شیری جوان علاقهمندی به سینمای جهان است که اطلاعات بسیاری درباره سینمای هالیوود دارد اضافه کرد: خاطرم هست سوژه اولیه را رامین راستاد به غفاری معرفی کرد. ساخت فیلم از سال ۱۳۷۹ آغاز و به دلیل حساسیتها تا تکمیل شدن نهایی ۱۹ سال زمان برد. خاطرم هست غفاری حتی برای پایانبندی فیلم ۲۳۰ فیلم دید تا سکانس پایانی آنچیزی شود که هدفش بود. در طی فیلمبرداری از ساخت آن لذت بردیم و بحث کارگردان، فیلمبردار در میان نبود و غفاری با دوستی و در کمال احترام با همه عوامل کارها را پیش میبرد.
علیرضا غفاری برای ساخت «اینجا کن است، اینجا کن نیست» وقت و انرژی زیادی گذاشت و برای مخاطبان احترام قائل بود. اکران این مستند در سینماهای هنروتجربه بسیار مناسب بود و باعث امیدواری است که مستندهایی از این دست در دسترس علاقهمندان سینما و مخاطبان فهیم هنروتجربه قرار میگیرد.
این مدیر فیلمبرداری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه حدود دو سالی است که خانهنشین است و در پروژهای مشارکت نداشته اظهار کرد: متاسفانه شرایط کاری برای افرادی چون ما که در طی این سالها با زحمت و مشقت زیادی فعالیت هنری داشتیم و برای تک تک پلانها زحمت کشیدهایم فراهم نیست و عدهای با ارتباطات و البته با دانش کم در این حوزه فعالیت مداوم دارند. شکی نسیت در این میان افرادی با دانش نیز کار میکنند که در قیاس با آنها اندک هستند. امیدوارم شرایط برای کسانی که برای این سینما زحمت کشیدهاند فراهم شود و از تجربه سالیان آنها بهره برده شود.
حمید احمدی در پایان با اشاره به اینکه خلاقیت کارگردان در مستند «اینجا کن است، اینجا کن نیست» مشهود است، افزود: علیرضا غفاری برای ساخت «اینجا کن است، اینجا کن نیست» وقت و انرژی زیادی گذاشت و برای مخاطبان احترام قائل بود. اکران این مستند در سینماهای هنروتجربه بسیار مناسب بود و باعث امیدواری است که مستندهایی از این دست در دسترس علاقهمندان سینما و مخاطبان فهیم هنروتجربه قرار میگیرد. یاد و خاطره دوست عزیزم علیرضا غفاری گرامی و روحش شاد باد.