
پسرانی با گوشهای شکسته
خلاصه داستان

نیما شایقی درسال۱۳۵۷ درشهر تهران به دنیا آمد. درسالهای نوجوانیاش سینما را با بازی در چند فیلم تجربه کرد. او در انگلستان تحصیلات خود را تا مقطع فوق دکترای ریاضیات ادامه داد. در همان دوران چندین فیلم کوتاه داستانی و مستند ساخت که در جشنوارههای جهانی به نمایش درآمد و مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین شایقی در زمینه هنرهای مفهومی و موسیقی مقالاتی در نشریات داخل و خارج از کشور به چاپ رسانده است.«پسرانی با گوشهای شکسته» اولین فیلم بلند مستند او است.

بررسی آنچه آن را هویت ایرانی میخوانیم، همیشه برایم جذابیت خاصی داشته.کُشتی در ایران گستره پیچیدهای از هویت باستانی و مذهبی است،که به گونهای ویژه با شور و از خودگذشتگی و حتی با نوعی احساس وظیفه، از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاست. اما در جامعه معاصر ایران، تفاوت چشمگیری مابین ذهنیت کشتیگیران و جایگاه اجتماعی آنها دیده میشود. این تفاوت بیش از همه در مورد کشتیگیران جوان و نوجوان محسوس است.
نوجوانانی که اکثراً از طبقات فرودست جامعه برخاستهاند و اینکه آیا حاضرند آینده خود را در کشتی دنبال کنند یا نه، پرسشی است که پاسخی چند وجهی دارد. در طول ساخت این فیلم کشف کردم، این داستان بیشتر داستان عشقی محکوم به فناست. شخصیتهای اصلی این فیلم (پنج کشتی گیر نوجوان) علیرغم شرایط سخت زندگی، با امید و انگیزه زیاد به دنبال احترام و افتخاری هستند که یک مدال یا یک عنوان یا حتی به سادگی یک لقب پهلوانی، با خود به ارمغان میآورد.
از زاویه زیباییشناسی سینمایی، این فیلم در پی یک حس تصویری متفاوت است. کوشیدهام شخصیتها را به گونهای در شهر، در سالنهای تمرین، و در خانه دنبال کنم که جزئیات و پیچیدگی داستان، در حس شهودی فیلم بازتاب داشتهباشد.