
پیرمرد و دریا-لیلا
خلاصه داستان

ناهید رضایی متولد ۱۳۴۱ و فارغ التحصیل رشته سینماتوگرافی از پاریس است.اولین فیلم مستند خود به نام«دست های کوچک ربابه» را در سال ۱۳۷۴ پس از تجربه هایی در سینمای داستانی ساخت و از آن پس تا امروز فیلم مستند میسازد.
همکای با انجمن مستند سازان سینمای ایران از آغاز تشکیل آن و عضویت در چند دوره هیات مدیره و ریاست انجمن مستندسازان در سال ۱۳۸۳ از دیگر فعالیتهای اوست.رضایی تاکنون آثاری چون «مادر و منیژه» ۱۳۷۱،«سفال» ۱۳۷۶،«نازک کاری» ۱۳۷۶،«کودک من باقی بمان» ،۱۳۷۸،«آب و عاطفه» ۱۳۸۰،«خواب ابریشم» ۱۳۸۲،«کلک زرین» ۱۳۸۵،«آنسوی بزرگراه» ۱۳۸۷را کارگردانی کردهاست. فیلمهای او در جشنوارههای داخلی و خارجی زیادی به نمایش درآمدهاند.رضایی مستند «لیلا» را در سال ۱۳۷۷ و مستند«پیرمردو دریا» را در سال ۱۳۹۵ کارگردانی کردهاست.

لیلا
فیلم «لیلا» در سالهایی ساخته شد که اغلب فیلمهای مستند در فضاهای غیرشهری ساخته میشد و یا اشخاص خیلی مهم سوژه فیلمهای مستند بودند.
با پیروز کلانتری و صفی یزدانیان تصمیم گرفتیم فیلمهایی راجع به زنان شهری بسازیم که با وجودی که متفاوت هستند اما شناخته شده نیستند. لیلا حکیم الهی از دوستان نزدیک من بود و تلاش او برای حفظ علایق شخصیاش کاراکتر او را برایم جذاب میکرد.
پیرمرد و دریا
همیشه فکر میکردم بیشترین آثار ترجمه و اثر آن بر زندگی ما مربوط به دوران معاصر است و هنگامی که دوست مترجمم پیشنهاد کرد فیلمی در باره ترجمه بسازم از پس پژوهشهای مقدماتی متوجه قدمت ترجمه در تاریخ خودمان و دیگران شدم اما همچنان سوال بزرگم این بود که چگونه میشود برای مفهومی چنین وسیع خط و ربطی منسجم پیدا کرد. سعی کردم با رجوع به علاقمندیهای خودم فیلم را شروع کنم و قایقم را به دریا بیاندازم. سفر عجیبی بود و کرانههای بسیاری در افق دید.
در پایان حال خودم را مانند قهرمان رمان پیرمرد و دریای همینگوی دیدم که از نهنگ بزرگی که شکار کرده بود تنها استخوانش را به ساحل رساند.
از دیدن هر دو مستند لذت بردم! هنر و تجربه را با همچین کارهایی دوست دارم و میشناسم! مستند های سالهای ۷۰ و قبل تر را بیشتر اکران کنید