شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲
FA EN

خلاصه داستان

ایامی که تهران میزبان میزبان اجلاس مهم بین‌المللی ست، شهرداری تهران برای زیبا سازی و بهبود جلوه‌ی شهر اقدام به جمع‌آوری کارتن خوابها میکند. مردها بعد از چند روز آزاد میشوند اما زنها به قیمومیت بهزیستی در می‌آیند و حق حضور در اجتماع از آنها سلب میشود و به مراکزی در حومه شهر منتقل می‌شوند. این مراکز دور از شهر و بصورت پنهانی فعالیت میکنند و هیچ اطلاعاتی از تعداد زنان و نحوه‌ای نگهداری از آنها در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد. با کمک یکی از مددکاران در روزی که هیچ مسئولی در آنجا حضور نداشت وارد یکی از این مراکز شدم و با پنج تن از این زنان مصاحبه کردم و پای درد دل آنها نشستم. صداهای این فیلم مصاحبه هایست که از آنجا تهیه شده و تصاویر آن به صورت انیمیشن ساخته شده است.
کارگردان:بهزاد نعلبندی
تهیه‌کننده:
بهزاد نعلبندی
فیلمنامه‌نویس:
بازیگران:
باران کوثری رزیتا علیزاده آوا شریفی
مدیر صدابرداری:
انسیه ملکی
تدوین:
بهزاد نعلبندی
کاغذ پاره ها

چگونه می‌توان از بزرگترین معضلات اجتماعی فیلم مستند ساخت و کرامت انسانی را رعایت کرد؟ مگر می‌شود در مورد آسیبهای اجتماعی حرف زد و حق بر تصویر فرد آسیب دیده را رعایت کرد؟ سالهاست مستندسازان تلاش می‌کنند اخلاق را رعایت کنند و از نمایش تصاویر افراد پرهیز کنند یا با محو کردن تصویر افراد، حقوق آنها را پایمال نکنند. اما در این میان عنصر اصلی سینما یعنی تصویر خدشه دار می‌شود و زیبایی‌شناسی آن از بین می‌رود و از جذابیت فیلم برای بیننده کاسته می‌شود.
مستند-انیمیشن راهکاری است که در این چند ساله به اقبال فراوانی دست یافته و به مستندسازان کمک کرده با رعایت اخلاق به مهمترین و پنهان‌ترین زوایای معضلات و آسیبهای اجتماعی بپردازند. «کاغذپاره‌ها» یک فیلم مستند- انیمیشن است. این فیلم که ساخت آن ۵ سال طول کشیده تلاش می‌کند درد و رنجی که بخشی از زنان این اجتماع هر روز تحمل می‌کنند را در قالب سینما بیان کند. تمام صداهای این فیلم به صورت مستند ضبط شده و بر اساس مصاحبه‌ها و صداها تصویر سازی و انیمیشن ساخته شده است.

*

code